Fındığın olumsuz koşullarda depolanması olumsuz durumlara neden olabiliyor
Her şeyin başı sağlık
İyi saklanmayan fındık kanser bile yapıyorOrdu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındığın olumsuz koşullarda depolanmasının, sağlık açısından ciddi risk oluşturabileceğini söyledi. “Fındığın harmanlama aşamasında iyi kurutulması gerekiyor. Nem yüzde 6’lara kadar düşürüldükten sonra depolanmasını öneriyoruz. Sağlıklı koşullarda saklanmayan ve aflatoksine maruz kalan fındığın tüketilmesi halinde insan sağlığına çok büyük zararı bulunuyor. Özellikle karaciğer kanseri ve karaciğer yıkımı riski var.”
İyi saklanmayan fındık kanser bile yapıyorOrdu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındığın olumsuz koşullarda depolanmasının, sağlık açısından ciddi risk oluşturabileceğini söyledi. “Fındığın harmanlama aşamasında iyi kurutulması gerekiyor. Nem yüzde 6’lara kadar düşürüldükten sonra depolanmasını öneriyoruz. Sağlıklı koşullarda saklanmayan ve aflatoksine maruz kalan fındığın tüketilmesi halinde insan sağlığına çok büyük zararı bulunuyor. Özellikle karaciğer kanseri ve karaciğer yıkımı riski var.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder